Camembert pieczony w air fryerze z bagietką

Ten przepis to prosty, szybki i efektowny sposób na przygotowanie aromatycznej przekąski lub kolacji w stylu francuskim. Camembert pieczony w air fryerze staje się idealnie miękki i płynny w środku, dzięki czemu możesz zanurzać w nim kawałki chrupiącej bagietki. Dodatek świeżych ziół i czosnku nadaje serowi głęboki, wyrazisty aromat.

Składniki

  • Ser camembert
  • 1 bagietka
  • 1–2 ząbki czosnku
  • Szczypta tymianku
  • Szczypta rozmarynu
  • 1–2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • Szczypta świeżo mielonego pieprzu

Wykonanie

Camembert rozpakuj i wierz potnij w kratkę nożem. Ułóż w blaszce.

Bagietkę pokrój na kromki i ułóż wokół sera.

Wszystko skrop oliwą, posyp przyprawami i posiekanym czosnkiem.

Piecz w 180°C przez ok. 8–10 minut, aż ser będzie miękki i płynny w środku.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *