Te babeczki to spełnienie marzeń dla miłośników Oreo i czekolady! Wilgotne, puszyste ciasto czekoladowe skrywa w sobie kawałki kruchych ciasteczek, które dodają im wyjątkowej chrupkości i głębi smaku. Każdy kęs to harmonijne połączenie intensywnej czekolady i delikatnych, waniliowo-kakaowych nut charakterystycznych dla Oreo.
Składniki
- 2 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 0,5 szklanki oleju
- 0,5 szklanki mleka
- 2 łyżki kakao
- 2 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g czekolady o smaku oreo
- Cukier puder do posypania
Wykonanie
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj olej i mleko, następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszaj.
Czekoladę posiekaj i dodaj do ciasta, wymieszaj. Silikonowe foremki na babeczki posypuj olejem za pomocą pędzelka i włóż ciasto do 3/4 wysokości. Piec około 20 minut w temperaturze 180 st.
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem lub polej polewą czekoladową.
Idealne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół!!