Jabłka w cieście francuskim

Jabłka w cieście francuskim to deser, który łączy w sobie prostotę składników z wyrafinowanym smakiem. Kruche, złociste ciasto francuskie, które delikatnie chrupie przy każdym kęsie, otula miękkie, soczyste kawałki jabłek, pachnących cynamonem. To mała, słodka przyjemność, która rozgrzewa i kusi swoim aromatem.

Składniki

  • 1 ciasto francuskie
  • 2-3 jabłka
  • 1 jajko
  • Cukier
  • Cynamon

Wykonanie

Ciasto francuskie pokrój na paski około 1-2 cm.

Jabłka obierz i pokrój w okrągłe plastry 1-2 cm za pomocą okrągłej nakrętki wytnij gniazda nasienne.

Każdy plaster jabłka owiń ciastem francuskim. Jajko roztrzep i dodaj cynamon, następnie posmaruj każde ciastko. Ułóż na papierze do pieczenia.

Piecz około 12-13 minut w temperaturze 220 st.


2 thoughts on “Jabłka w cieście francuskim

Leave a Reply to iwona Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *