Makaron z cukinią i fetą

Makaron z cukinią i fetą to lekka, aromatyczna i szybka w przygotowaniu potrawa, idealna na letni obiad lub kolację. Delikatne plasterki cukinii podsmażone na oliwie doskonale komponują się z kremową, lekko słoną fetą, tworząc harmonijną całość z ulubionym rodzajem makaronu. To prosta, ale wyjątkowo smaczna propozycja kuchni śródziemnomorskiej, która zadowoli zarówno wegetarian, jak i miłośników lekkich dań.

Składniki

  • 150 g makaronu świderki
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Natka pietruszki
  • Opakowanie sera feta
  • Sól i pieprz
  • Olej

Wykonanie

Makaron ugotuj według przepisu. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, chwilę podsmaż i dodaj pokrojoną w plasterki cukinię, posyp solą i pieprzem smaż około 10 minut. Dodaj ser feta i podgrzewaj do momentu rozpuszczenia sera. Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj w razie potrzeby dopraw do smaku, posyp natką pietruszki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *