Jabłka w cieście francuskim to deser, który łączy w sobie prostotę składników z wyrafinowanym smakiem. Kruche, złociste ciasto francuskie, które delikatnie chrupie przy każdym kęsie, otula miękkie, soczyste kawałki jabłek, pachnących cynamonem. To mała, słodka przyjemność, która rozgrzewa i kusi swoim aromatem.
Składniki
- 1 ciasto francuskie
- 2-3 jabłka
- 1 jajko
- Cukier
- Cynamon
Wykonanie
Ciasto francuskie pokrój na paski około 1-2 cm.
Jabłka obierz i pokrój w okrągłe plastry 1-2 cm za pomocą okrągłej nakrętki wytnij gniazda nasienne.
Każdy plaster jabłka owiń ciastem francuskim. Jajko roztrzep i dodaj cynamon, następnie posmaruj każde ciastko. Ułóż na papierze do pieczenia.
Piecz około 12-13 minut w temperaturze 220 st.
Ciasteczka wyglądają bardzo apetycznie. Pyszności:)
Bardzo dziękuję 🙂