Aromatyczny, intensywnie grzybowy i pełen głębokiego smaku – idealny farsz to sekret udanych uszek. W tym przepisie znajdziesz sprawdzone wskazówki, dzięki którym Twoje uszka staną się prawdziwym bożonarodzeniowym hitem. Koniecznie wypróbuj!
Składniki
- 100 g suszonych borowików
- 2 cebule
- Masło klarowane
- Sól
- Pieprz
Wykonanie
Grzyby opłukaj, zalej wodą i zostaw na całą noc. Następnego dnia ugotuj.
Na patelni rozgrzej masło klarowane i podsmaż obrane i pokrojone cebule.
Ugotowane grzyby i przesmażoną cebulę zmiel w maszynce. Na patelni rozgrzej dwie łyżeczki masła klarowanego i podsmaż zmielone grzyby z cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gotowym farszem napełniaj uszka. Farsz możemy wykorzystać po przygotowaniu lub zamrozić i wykorzystać w innym terminie.
Smacznego!!!!
Uwielbiam ten smak 🙂
Dziękuję bardzo 🙂