Farsz do uszek

Aromatyczny, intensywnie grzybowy i pełen głębokiego smaku – idealny farsz to sekret udanych uszek. W tym przepisie znajdziesz sprawdzone wskazówki, dzięki którym Twoje uszka staną się prawdziwym bożonarodzeniowym hitem. Koniecznie wypróbuj!

Składniki

  • 100 g suszonych borowików
  • 2 cebule
  • Masło klarowane
  • Sól
  • Pieprz

Wykonanie

Grzyby opłukaj, zalej wodą i zostaw na całą noc. Następnego dnia ugotuj.

Na patelni rozgrzej masło klarowane i podsmaż obrane i pokrojone cebule.

Ugotowane grzyby i przesmażoną cebulę zmiel w maszynce. Na patelni rozgrzej dwie łyżeczki masła klarowanego i podsmaż zmielone grzyby z cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Gotowym farszem napełniaj uszka. Farsz możemy wykorzystać po przygotowaniu lub zamrozić i wykorzystać w innym terminie.

Smacznego!!!!

2 thoughts on “Farsz do uszek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *