Surówka z kapusty i ogórków

Surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i świeżych oraz czerwonej cebuli, skropiona kremowym sosem z majonezu, jogurtu greckiego, czosnku i koperku. Chrupiąca, lekko kwaskowata, idealna jako dodatek do mięsa.

Składniki

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 świeży ogórek
  • Czerwona cebula
Sos
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 ząbki czosnku
  • Pęczek koperku

Wykonanie

Kapustę drobno pokrój lub poszatkuj, posyp solą i odstaw na godzinę.

Następnie odciśnij, dodaj pokrojone w kostkę ogórki kiszone i gruntowe oraz czerwoną cebulę.

Wszystko razem wymieszaj dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, jogurt, koperek, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *