Surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i świeżych oraz czerwonej cebuli, skropiona kremowym sosem z majonezu, jogurtu greckiego, czosnku i koperku. Chrupiąca, lekko kwaskowata, idealna jako dodatek do mięsa.
Składniki
- 1/2 główki białej kapusty
- 3 ogórki kiszone
- 1 świeży ogórek
- Czerwona cebula
Sos
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- Sól i pieprz do smaku
- 2 ząbki czosnku
- Pęczek koperku
Wykonanie
Kapustę drobno pokrój lub poszatkuj, posyp solą i odstaw na godzinę.
Następnie odciśnij, dodaj pokrojone w kostkę ogórki kiszone i gruntowe oraz czerwoną cebulę.
Wszystko razem wymieszaj dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, jogurt, koperek, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!!