Sałatka z pieczarkami

Sałatka z marynowanymi pieczarkami, jajkiem, groszkiem i chrupiącymi korniszonami, z nutą słodyczy od jabłka. Całość spaja kremowy majonez, tworząc wyrazisty i harmonijny smak – idealna na każdą okazję!

Składniki

  • Słoik 700 ml pieczarek marynowanych
  • 6 jajek
  • Puszka groszku
  • Słoik 700 ml ogórków korniszonów
  • Jabłko
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majonez

Wykonanie

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz.

Groszek odsącz na sicie. Jabłko, jajka, pieczarki i ogórki pokrój w kostkę, dodaj groszek.

Dodaj majonez, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Wstaw do lodówki żeby smaki się połączyły.

Smacznego!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *