Ta sałatka to wyjątkowe połączenie delikatnego mięsa kurczaka, chrupiącego selera naciowego i słodko-kwaśnej żurawiny. Soczyste kawałki kurczaka, podsmażone z przyprawą gyros, nadają całości aromatycznego charakteru. Majonez spaja składniki w kremową harmonię, a sól i pieprz podkreślają smak. Prosta w przygotowaniu, a efekt zawsze zachwyca!
Składniki
- 2 piersi z kurczaka
- 3-4 łodygi selera naciowego
- 2-3 łyżki suszonej żurawiny
- Sól i pieprz do smaku
- Majonez
Dodatkowo
- Olej
- Przyprawa gyros
Wykonanie
Pierś z kurczaka może być pieczona, gotowana lub usmażona na oleju z przyprawą gyros.
Pierś pokrój w kostkę, selera w paski, dodaj żurawinę.
Następnie majonez, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem wstaw do lodówki na dwie godziny.
Smacznego!!