Sałatka z kurczakiem i żurawiną

Ta sałatka to wyjątkowe połączenie delikatnego mięsa kurczaka, chrupiącego selera naciowego i słodko-kwaśnej żurawiny. Soczyste kawałki kurczaka, podsmażone z przyprawą gyros, nadają całości aromatycznego charakteru. Majonez spaja składniki w kremową harmonię, a sól i pieprz podkreślają smak. Prosta w przygotowaniu, a efekt zawsze zachwyca!

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 3-4 łodygi selera naciowego
  • 2-3 łyżki suszonej żurawiny
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majonez
Dodatkowo
  • Olej
  • Przyprawa gyros

Wykonanie

Pierś z kurczaka może być pieczona, gotowana lub usmażona na oleju z przyprawą gyros.

Pierś pokrój w kostkę, selera w paski, dodaj żurawinę.

Następnie majonez, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Przed podaniem wstaw do lodówki na dwie godziny.


Smacznego!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *