Szybka przekąska na Sylwestra

Ta przekąska to klasyka, która nigdy nie zawodzi! Kruche, złociste ciasto francuskie skrywa aromatyczne nadzienie z delikatnej szynki i rozpływającego się sera. Idealna na każdą okazję – od szybkiej przekąski po elegancki dodatek na imprezowy stół. Łatwa w przygotowaniu, smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zachwyca prostotą i smakiem, którego nie da się zapomnieć!

Składniki

  • Ciasto francuskie
  • Szynka
  • Żółty ser
  • Ketchup
  • Jajko

Wykonanie

Ciasto francuskie rozwiń, posmaruj ketchupem, ułóż plasterki szynki i sera.

Ciasto zwiń w rulon i pokrój na kawałki 3-4 cm.

Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Piecz około 15 minut w temperaturze 215 stopni.

Smacznego!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *