Zapiekanki z pieczarkami i papryką

Te kolorowe i aromatyczne zapiekanki to doskonały pomysł na szybki i sycący posiłek. Chrupiąca bagietka pokryta warstwą soczystych warzyw i ciągnącego się sera cheddar zachwyci każdego miłośnika prostych, ale pełnych smaku dań.

Składniki

  • Bagietka
  • 300 g pieczarek
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka pomarańczowa
  • 2 cebule
  • Koncert pomidorowy
  • Ser cheddar
  • Sól i pieprz do smaku
  • Zioła prowansalskie
  • Olej

Wykonanie

Bagietkę pokrój na mniejsze kawałki, posmaruj koncentratem pomidorowym.

Obierz cebulę i pieczarki, pokrój w paski.

Na patelni rozgrzej olej podsmaż cebulę, pieczarki, dodaj pokrojone papryki. Wszystko razem podsmaż kilka minut.

Na posmarowane koncentratem bagietki, połóż podsmażone warzywa, wierzch posyp startym na tarce serem.

Piecz około 15 minut w temperaturze 215 stopni. Podaj z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Smacznego!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *