Zupa z klopsikami

Zupa z klopsikami to prawdziwa uczta dla podniebienia i idealne rozwiązanie na chłodne dni. Połączenie delikatnych mięsnych kulek, aromatycznych pieczarek, kiszonych ogórków i aksamitnej bazy serowej sprawia, że każda miska rozgrzewa i cieszy smakiem. Dzięki temu przepisowi przygotujesz zupę, która zachwyci domowników i będzie idealnym pomysłem na rodzinny obiad.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego
  • 300 g pieczarek
  • Seler( biała część)
  • 3-4 ogórki kiszone
  • Koperek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Przyprawa do mięsa
  • Majeranek
  • Mąka ziemniaczana
  • 2 serki topione śmietankowe

Wykonanie

Mięso mielone dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Następnie formuj z mięsa małe kuleczki i obtaczaj w mące ziemniaczanej wymieszanej z majerankiem.

Pora i ogórki pokrój w pół plasterki, pieczarki obierz i pokrój.

W garnku zagotuj dwa litry wody, na wrzątek dodaj pokrojone pieczarki, ogórki, pora oraz kulki z mięsa mielonego.

Zagotuj i gotuj około pół godziny.

Pod koniec gotowania rozpuść serki topione w ciepłej zupie i dodaj do garnka. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i dodaj koperek .

Zupę podaj z ulubionym pieczywem.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *