Prosta, ale niezwykle smaczna przekąska idealna na każdą imprezę! Krakersy chrupiące i lekko słone w połączeniu z delikatną pastą z tuńczyka to połączenie, które zachwyca każdą sylwestrową noc. Pasta z tuńczyka nadaje intensywny smak, który idealnie komponuje się z chrupkością krakersów. Idealna na szybko, a każdy kęs pełen smaku!
Składniki
- 4 jajka
- Puszka tuńczyka w oleju
- 3 górki kiszone
- Koperek
- 2-3 suszone pomidory
- 1 cebula czerwona
Dodatkowo
- Sól i pieprz do smaku
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1 opakowanie krakersów 175g
Wykonanie
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w drobną kostkę.
Tuńczyka rozdrobnij za pomocą widelca.
Ogórki, pomidory i cebulę pokrój w drobną kostkę, koperek posiekaj.
Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj majonez, musztardę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krakersy smaruj przygotowaną pastą i układaj warstwowo krakers, łyżka pasty, kolejny krakers, pasta i tak układaj trzy krakersy, trzy warstwy pasty.
Smacznego!!