Sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym i czerwoną cebulą to prostota i wyrazisty smak w jednym. Kremowe ziemniaki, kwaskowate ogórki i delikatna ostrość cebuli tworzą harmonijną całość, idealną jako dodatek do ryby. Smaczna, domowa klasyka, która zawsze znajduje się na naszym wigilijnym stole.
Składniki
- 5 ugotowanych ziemniaków
- 6 ogórków kiszonych
- 1 duża czerwona cebula
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie
Ugotowane ziemniaki pokrój w dużą kostkę. Ogórki i cebule pokrój w małą kostkę. Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Wszystkie składniki wymieszaj razem, dodaj oliwę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem odstaw na około godzinę do lodówki.
Smacznego!!
Czekam na nią cały rok ✨
🐟🎄