Delikatny makaron otulony kremowym sosem z fety, z dodatkiem chrupiącej cukinii i słodkich pomidorków koktajlowych, tworzy idealną kompozycję na obiad lub kolację w mniej niż 20 minut. To propozycja dla osób, które kochają proste, sezonowe składniki i chcą poczuć się jak w małej trattorii, nie wychodząc z domu.
Składniki
- 1 cukinia żółta
- 1 cukinia zielona
- 2 garści pomidorków koktajlowych
- Cebula
- 2 ząbki czosnku
- Sól i pieprz do smaku
- Zioła prowansalskie do smaku
- Opakowanie sera feta
- 200 g makaronu tagliatelle
Wykonanie
Makaron ugotuj według przepisu.
W naczyniu żaroodpornym ułóż ser feta, pokrojoną w plasterki cukinię, cebulę, czosnek oraz pomidorki koktajlowe, posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 30 minut.
Wyjmij upieczone warzywa z fetą i wymieszaj z makaronem.