Tagliatelle z cukinią i pomidorkami

Delikatny makaron otulony kremowym sosem z fety, z dodatkiem chrupiącej cukinii i słodkich pomidorków koktajlowych, tworzy idealną kompozycję na obiad lub kolację w mniej niż 20 minut. To propozycja dla osób, które kochają proste, sezonowe składniki i chcą poczuć się jak w małej trattorii, nie wychodząc z domu.

Składniki

  • 1 cukinia żółta
  • 1 cukinia zielona
  • 2 garści pomidorków koktajlowych
  • Cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz do smaku
  • Zioła prowansalskie do smaku
  • Opakowanie sera feta
  • 200 g makaronu tagliatelle

Wykonanie

Makaron ugotuj według przepisu.

W naczyniu żaroodpornym ułóż ser feta, pokrojoną w plasterki cukinię, cebulę, czosnek oraz pomidorki koktajlowe, posyp solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 30 minut.

Wyjmij upieczone warzywa z fetą i wymieszaj z makaronem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *