Szybka surówka do obiadu i grilla

Ta lekka i wiosenna surówka to idealne uzupełnienie obiadu lub grillowego menu. Chrupiąca kapusta pekińska stanowi delikatną bazę, którą ożywiają pikantne plasterki rzodkiewki, soczysty ogórek i słodka, czerwona papryka. Całość dopełnia świeży koperek i kremowy sos koperkowo-ziołowy, który dodaje surówce aromatu i lekko ziołowej nuty.

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • Pęczek rzodkiewki
  • Ogórek zielony
  • Papryka czerwona
  • Koperek
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 sos koperkowo-ziołowy

Wykonanie

Kapustę pokrój w paski, rzodkiewki w pół plasterki, paprykę i ogórka w kostkę a koperek posiekaj. Wszystko razem wymieszaj.

Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj do surówki, wymieszaj, całość dopraw do smaku solą i pieprzem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *