Ta lekka i wiosenna surówka to idealne uzupełnienie obiadu lub grillowego menu. Chrupiąca kapusta pekińska stanowi delikatną bazę, którą ożywiają pikantne plasterki rzodkiewki, soczysty ogórek i słodka, czerwona papryka. Całość dopełnia świeży koperek i kremowy sos koperkowo-ziołowy, który dodaje surówce aromatu i lekko ziołowej nuty.
Składniki
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- Pęczek rzodkiewki
- Ogórek zielony
- Papryka czerwona
- Koperek
- Sól i pieprz do smaku
- 1 sos koperkowo-ziołowy
Wykonanie
Kapustę pokrój w paski, rzodkiewki w pół plasterki, paprykę i ogórka w kostkę a koperek posiekaj. Wszystko razem wymieszaj.
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj do surówki, wymieszaj, całość dopraw do smaku solą i pieprzem.