Schab z air fryera jest soczysty, delikatny i równomiernie upieczony, z aromatyczną, lekko chrupiącą skórką. Dzięki szybkiemu pieczeniu zachowuje soki i wyrazisty smak przypraw, stanowiąc lekką i pyszną opcję obiadową.
Składniki
- 1 kg schabu
- 2-3 łyżki oleju
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka przyprawy do mięsa
- 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny
Wykonanie
Mięso opłucz i osusz ręcznikiem papierowym.
Do miseczki wlej olej, dodaj wszystkie przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj.
Przygotowaną mieszanką natrzyj schab z każdej strony. Wstaw do lodówki na noc.
Schab piecz w temperaturze 180 st. we frytkownicy beztłuszczowej przez 40 minut.
Jeśli chcesz piec schab w piekarniku, włóż go do rękawa do pieczenia i piec w temperaturze 180 st około godziny. Polecam oba sposoby pieczenia schabu, wychodzi soczysty i miękki.
Smacznego!!